SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obrobka termiczna

Czy chodziło Ci o: "obróbka termiczna"?

  • zawsze liczy się waga przed obróbką termiczną, tyczy się to również wartości odżywczych

    Odpowiedzi: 2997 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-21 16:45:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • AVASSO/Dziennik/Nowe str 100

    Post
    Trening dla początkujących

    To samo co bez marynaty , smażenie, pieczenie, grilwanie. No w sumie tylko gotowanie odpada. Marynata to tylko forma nadania lepszego, permamentnego smaku, obróbka termiczna wedle uznania. Zmieniony przez - grrubas w dniu 2009-06-10 08:10:49

    Odpowiedzi: 1776 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-06-10 08:09:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Bikini Fitness 2014

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    Ziemniaki - unikać czy jadać? W społeczeństwie chodzą pogłoski, że ziemniaki tuczą, że mają bardzo dużo pustych kalorii, i że ta oponka na brzuchu jest przez nie. Nic bardziej mylnego! Ziemniak w 100g ma zaledwie ok. 80kcal, 20g węglowodanów, trochę błonnika, a co najważniejsze - jest bardzo dobrym źródłem potasu, fosforu, witaminy C, beta [...]

    Odpowiedzi: 1266 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-20 23:09:12 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Hej G, aż się spięłam jak zobaczyłam słowo "kontrola" :-D Soczewica ma wagę przed obróbką termiczną. Właśnie zobaczyłam, że faktycznie wartości spisałam tej ugotowanej }:-( Fatalny błąd, dzięki za wyłapanie, już poprawiam błędy. Poniedziałkowa micha po poprawieniu ma wartości: 112B, 169W, 66T, 1700kcal Zgroza z WW. Fruktoza przekroczona, bo goście [...]

    Odpowiedzi: 460 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-05 14:31:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [BLOG] Wojtek / IIFYM - vol. 1

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    Chyba każda obróbka termiczna powoduje straty, zwłaszcza witamin i minerałów.

    Odpowiedzi: 6796 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-11-04 18:14:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • PODSUMOWANIE : Od dnia 1 do dnia 30 Zaczynałem z wagi : 89,1 kg a zakończyłem redukcje na Lipo Packu i Clenburexin 2 po 30 dniach na wadze: 85,2 kg Przy czym utrzymałem bardzo dużo mięśni, spalił się praktycznie sam tłuszcz. Dzięki Pomocy Giszmana, Tomka Bobrowskiego, reszty ekipy Trec Temu, Matelki i użytkowników forum SFD, nie zapominając o [...]

    Odpowiedzi: 1230 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-07-17 04:38:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [BLOG] Wojtek / IIFYM - vol. 1

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    Makro przyjmuje zawsze dla surowych warzyw i owoców - przed obróbką termiczną. Ziemniaki są albo wczesne, albo późne w tabelkach - chyba.

    Odpowiedzi: 6796 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-01-26 15:13:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Protokół PePoNa

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    7lipca Zgodnie z sugestią Mawashiego jem kiwi zamiast ananasów z puszki %-) i rzeczywiscie czuje sie lepiej. Wcinam tez awokado i uwazam ze ta mieszanka AWOKADO + KIWI poprawia mi cere... hmmm Ja kiedyś jadłem świeżego ananasa. Poparzyłem sobie całe usta i język przez enzymy w ananasie. Obróbka termiczna niszczy bromelainę. Innym razem przełożyłem [...]

    Odpowiedzi: 391 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-08 06:49:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Panda: codziennie DT! 20/69/152/175 /275

    Post
    Trening dla zaawansowanych

    Michał - a kto mi dzisiaj powiedział "tak mnie bolą przedramiona, że ledwo trzymam kierownicę?" %-) Diable Ty, pewnie będziesz mówił, że to po dociskach, ale dobrze wiemy, że w domu stosowałeś zasadę wstępnego zmęczenia mięśnia! Shitman- no jasne, dla mnie robić to, to jak oddychać. Zapominam o tym w wypiskach, sory :-( ŚRODA, DT Waga- 99,7 kg. [...]

    Odpowiedzi: 2864 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-05-10 01:12:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Młode-stare tzn. zależy jak długo leżały w ziemi? A co z obróbką termiczną? Podczas gotowania ubywa wody? Trochę się dziwię, bo czytałem, że przed i po gotowaniu zazwyczaj ważą tyle samo, a w surowych wartości widziałem tak jak mówisz 12-16g, a w gotowanych 20g...

    Odpowiedzi: 872 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-28 21:10:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tak, wszystko waży się przed jakąkolwiek obróbką termiczną, czyli przed smażeniem, gotowaniem itp. I też tak właśnie wszystkie źródła czy Tabele Wartości Odżywczych podają.

    Odpowiedzi: 1097 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-05-27 14:54:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Nietuzinkowy zestaw witamin- czy warto ?

    Post
    Odżywki i suplementy

    Generalnie clue polega na tym, że WWA powstają podczas prawie każdej obróbki termicznej (chyba, że jest w niskich temperaturach jak w wolnowarze, lub gotowaniu). Dym to jest taki bonus dodatkowy. Im dłuższa obróbka i im wyższa temperatura tym gorzej. Wędzi się zwykle tłuste ryby i tutaj kolejny minus - oksydacji ulegają tłuszcze NNKT m.in. cenione [...]

    Odpowiedzi: 189 Ilość wyświetleń: 14910 Data: 2017-05-25 15:12:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 11

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ważysz produkty zawsze przed obróbką termiczną. To logiczne,że 100g ryżu po ugotowaniu będzie mieć mniej wartości odżywczych,bo część wagi przejmie woda,ale Ty uwzględniasz wartości przed obróbką

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-23 10:40:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wszystkie produkty wazymy przed obróbką termiczną - mieso, skrobiowe, warzywa i inne cuda;-) Co do ziemniaków - najoptymalniej wziac wartosc "srednią" jesli nie macie pewnosci:-)

    Odpowiedzi: 872 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-29 14:55:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA cz.2

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    w którymś z postów przeczytałem, że obróbka termiczna powoduje właśnie podniesienie IG. ale tylko obróbka cieplna

    Odpowiedzi: 3002 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-11-19 06:03:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Przygotowania do MP 2015 - Kamil Akielaszek

    Post
    Hi Tec Nutrition & Peak Performance

    Sledzie z EPI MARKET we Wroclawiu - nie ze sloika tylko tych metalowych misek :D maja super produkty, drozsze niz w innych sklepach, ale porzadne mieso. Mieso waze przed obrobka termiczna - cala filozofia :p wiadomo, ze jakis tluszcz sie wytopi, ale chyba nikt na swiecie nie zlewa tego z patelni i nie odlicza %) Zmieniony przez - SneS w dniu [...]

    Odpowiedzi: 704 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-03 15:30:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WPC_fan/Blog/Redukcja

    Post
    Trening dla początkujących

    Bierzemy wagę produktów przed jakąkolwiek obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 974 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-11-13 16:22:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 17

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Nurtuje mnie pytanie odnośnie makrosów.. a mianowicie: produkty ważymy przed obróbką termiczną. Więc powiedzmy kupuję 1kg kuraka w sklepie A i 1kg kuraka w sklepie B. Po obróbce kurak ze sklepu A waży 800g a kurak ze sklepu B waży 700g. Co z makro jeśli przed obróbką ważyły tyle samo a po obróce jest aż 100g różnicy? (tj. 20g białka)

    Odpowiedzi: 2968 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-10-16 16:01:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] witam:P Ja polecam 10g zmielonego siemienia lnianego + jajko, wychodzi fajny naleśnik LC, dzisiaj sobie takie 3 zrobiłem z mięsem na ostro - jak kogoś zainteresuje to mogę foto podrzucić :) dobra opcja:-) tylko, czy obrobka termiczna nie pozbawi wiekszosci dobrodziejstw lnu? pewnie tak... Zmieniony przez - TomQ-MAG w dniu 2014-01-12 19:00:04

    Odpowiedzi: 2926 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-12 18:59:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • O jakim utlenianiu może być mowa, kiedy gotujesz jajko na miękko lub smażysz sadzone, żółtko jest w całości, otoczone błonką zabezpieczającą zawartość przed dostępem powietrza, a zatem i tlenu?... Po drugie, to właśnie lecytyna sprawia, że najpierw ścina się białko jaja, później żółtko. Lecytyna podnosi temperaturę denaturacji (ścinania) białek - [...]

    Odpowiedzi: 74 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-09-27 18:40:00 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)